Πιλάφι με φακές και μανιτάρια

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 2 φλιτζ. φακές Καστοριάς
  • 2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα μακρύκοκκο
  • 1 φλιτζάνι άγρια αποξηραμένα μανιτάρια Πίνδου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 1 μεγάλη ώριμη ντομάτα
  • 4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 1 κουταλιά του γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε τις φακές σε νερό χωρίς αλάτι για 20 λεπτά, και όταν βράσουν, τις κατεβάζετε από τη φωτιά και τις στραγγίζετε. Μουσκεύετε τα μανιτάρια σε 2 φλιτζάνια χλιαρό νερό για 30 λεπτά. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνετε σε μία κατσαρόλα 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και μετά ρίχνετε το ρύζι, τα μανιτάρια με το νερό που τα μουσκέψατε, τις φακές και συμπληρώνετε άλλα 3 φλιτζάνια νερό. Αλατοπιπερώνετε και βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15 λεπτά. Κόβετε την ντομάτα σε μικρούς κύβους. Ρίχνετε στην κατσαρόλα την ντομάτα, το μαϊντανό, την πάπρικα και το ξύσμα του λεμονιού. Ανακατεύετε και σερβίρετε.

Πηγή: http://www.arosis.gr

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s