Χταποδόρυζο με πράσα (και προαιρετικά, μπακαλιάρο)

Συστατικά

700γρ χταπόδι μικρό KALLIMANIS
2 κουτ. της σούπας ξίδι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
[προαιρετικά, ½ φιλέτο μπακαλιάρου]
2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
3 φλιτζάνια ρύζι τύπου Καρολίνα
2/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Oδηγίες

Πλένουμε και βράζουμε το χταπόδι σε νερό μαζί με το ξίδι και το κρασί για 1 ώρα. Κρατάμε το ζωμό και ψιλοκόβουμε το χταπόδι. Βράζουμε το ψάρι για 15 λεπτά σε αλατισμένο νερό, κρατάμε το νερό και ψιλοκόβουμε το ψάρι. Ζεσταίνουμε το μισό λάδι και σοτάρουμε για 5 λεπτά τα κρεμμυδάκια και τα πράσα. Τα βάζουμε σε ταψάκι και τα ψήνουμε για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς. Ανακατεύουμε τους ζωμούς και κρατάμε 6 φλιτζάνια. Τα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το υπόλοιπο λάδι και βράζουμε εκεί το ρύζι μέχρι να απορροφήσει όλο το υγρό. Προσθέτουμε το χταπόδι (και το ψάρι), ανακατεύουμε και αφήνουμε για 10 λεπτά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και το μίγμα των ψημένων κρεμμυδιών και πράσων.

Πηγή: http://www.gourmed.gr

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s