Κουλουράκια με φρουκτόζη, αλεύρι ολικής άλεσης και αμύγδαλο

Συνταγή-φωτογραφία: Μαρία

Υλικά (για 30 κουλουράκια)

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. λευκό ξηρό κρασί
  • 60 γρ. νερό
  • 50 γρ. φρουκτόζη
  • Λίγη κανέλα
  • 30 αμύγδαλα (καθαρισμένα, καλύτερα ξεφλουδισμένα)

Εκτέλεση

Σε μπωλ ρίχνετε το λάδι με τη φρουκτόζη και τα χτυπάτε.

Προσθέτετε το κρασί και μετά από λίγο χτύπημα, το νερό.

Προσθέτετε το αλεύρι, και όταν γίνει μια μαλακή ζύμη, την κανέλα.

Πλάθετε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια και τα τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Πάνω σε κάθε μπαλάκι πιέζετε ένα αμύγδαλο, ώστε να γίνει πλακουτσωτό σαν μπισκότο.

Ψήνετε τα κουλουράκια σε φούρνο προθερμασμένο στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Καλή επιτυχία!

Σημείωση: Τα κουλουράκια αυτά δεν είναι πολύ γλυκά, και είναι κατάλληλα για διαβητικούς. Αν τα θέλετε πιο γλυκά αυξήστε την ποσότητα της φρουκτόζης σε 80-100 γρ.

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s