Τηγανόψωμο το τάχιστο

tiganopsomoΓεια σας λοιπόν.
Συνταγή για τηγανόψωμο σήμερα που είναι ό, τι πρέπει για γρήγορη λιχουδιά.

ΥΛΙΚΑ

  • 500γρ Αλεύρι
  • 10 γρ μαγιά ξερή
  • Λίγο ξύδι
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Και νερό όσο πάρει

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, και αφήνουμε τη ζύμη για περίπου μισή ώρα να φουσκώση.

Παίρνουμε ένα κοματάκι ζύμης το ανοίγόυμε με τον πλάστη, βάζουμε πάνω στην ζύμη φέτα*, το κλείνουμε και το ξαναανοίγουμε στο μέγεθος που είναι περίπου το τηγάνι μας.

Το τηγανίζουμε και από τις δύο μεριές σιγά σιγά μη μας καεί.

Ιδού το αποτέλεσμα:
Τηγανόψωμο

Τρώγεται με μαχαιρι και πηρούνι
Τρώγεται και με μαχαιροπήρουνο

αλλά καλύτερο είναι με το χέρι
Τρώγεται και με το χέρι

Πηγή: Τηγανόψωμο το τάχιστο της μαμάς Δέσποινας, από http://www.digitalscullery.eu/cook/?p=3259
*Σημείωση nisteia.wordpress.com: Η φέτα, που χρησιμοποιείται την εβδομάδα της Τυρινής και τις περιόδους που δεν έχουμε νηστεία, μπορεί στις νηστείες να αντικατασταθεί με νηστίσιμο αναπλήρωμα τυριού και βέβαια με ελιές! Πάντως το τηγανόψωμο είναι και σκέτο πολύ νόστιμο.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΠΙΤΕΣ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ, ΤΥΡΙΝΗ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s