Μπάμιες στο φούρνο

Συνταγή-φωτογραφίες: Ιωάννα

Υλικά:
3/4 κιλού μπάμιες
ξύδι
1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα ή φρέσκια στην ανάλογη ποσότητα
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
μαϊντανός κομμένος
λίγο νερό
ελαιόλαδο
αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις μπάμιες και τις στραγγίζουμε. Κόβουμε το κοτσανάκι τους και τις βουτάμε (μόνο το κομμένο μέρος) σε αλάτι για να μή βγάλουν σάλιο στο ψήσιμο.

Τις τοποθετούμε στο ταψί και ραντίζουμε ελαφρά με ξύδι (δε χρειάζεται πολύ). Στη συνέχεια τις αφήνουμε να μαραθούν στο φούρνο στους 70 περίπου βαθμούς για 30 λεπτά.

Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε τη σάλτσα ανακατεύοντας τα υπόλοιπα υλικά κα τα αραιώνουμε με λίγο νερό ώστε να γίνει κάπως νερουλή κι όχι σφιχτή όπως όταν βγαίνει από τη κονσέρβα. Αν θέλετε περισσότερη σάλτσα, απλά βάζετε περισσότερο από τα υλικά. Προσοχή στο αλάτι, μη ξεχνάτε ότι οι μπάμιες είναι ήδη αλατισμένες.

Μόλις μαραθούν οι μπάμιες, τις βγάζουμε από το φούρνο και τις περιχύνουμε με τη σάλτσα. Δεν ξεχνάμε να βάλουμε λάδι. Τις ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου. Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται κι από το μέγεθος της μπάμιας, αν είναι πολύ μικρές θα είναι φυσικά λιγότερος, οπότε να τις ελέγχετε συχνά μην αρπάξουν! Καλή επιτυχία!!!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Μπάμιες στο φούρνο

  1. Παράθεμα: Μπάμιες αλάδωτες (κατσαρόλας και φούρνου) | ΝΗΣΤΕΙΑ

  2. Παράθεμα: Τηγανιτές μπάμιες | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s