Γλυκιά πίτα με ταχίνι

Υλικά
3 φλ αλεύρι φαρίνα
2 φλ ταχίνι
2 φλ ζάχαρη
1/2 φλ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
1/2 κ.γ σόδα
1 κ.σ κανέλα
1/2 φλ τεντούρα ή κονιάκ
1/2 φλ καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
3 κ.σ από την αγαπημένη σας μαρμελάδα
( εγώ έβαλα μαρμελάδα φράουλα )
Ετοιμασία
Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι με την ζάχαρη για 10 λεπτά.
Στο χυμό πορτοκαλιού διαλύουμε την σόδα , την κανέλα και την  τεντούρα ή το κονιάκ.
Προσθέτουμε στο μείγμα με το ταχίνι , το πορτοκάλι, τα καρύδια και λίγο-λίγο το αλεύρι.
Δουλεύουμε το μείγμα μέχρι να ενωθούν τα υλικά μας και να μας γίνει αφράτο.
Αλείφουμε με λάδι ένα ταψί Νο22 , αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 45 περίπου λεπτά.
Αφήνουμε την πίτα μας λίγο να κρυώσει και αλείφουμε με την μαρμελάδα.
Καλή επιτυχία!
Πηγή: Το μπλογκ της Αφροδίτης, http://glykesistories.blogspot.com/2011/03/blog-post_03.html
Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΠΙΤΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s