Μυδοπίλαφο

Συνταγή-φωτογραφία: Ιωάννα

Υλικά (Για 6-8 μερίδες)

  • 1 κιλό μύδια με το όστρακο (άν τα βάλουμε αποφλοιωμένα χάνουμε τη γεύση που δίνει το όστρακο)
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 γλυκές πιπεριές (κίτρινες ή κόκκινες ή και από τα δύο είδη)
  • 2,5 φλυτζάνια ρύζι για πιλάφι
  • αλάτι-πιπέρι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 800 γρ. ψιλοκομμένο τοματάκι ή ανάλογη ποσότητα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα
  • 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το λάδι να κάψει για να τσιγαρίσουμε πρώτα το κρεμμύδι.
  • Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας & αλατοπίπερο. Τα αφήνουμε 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε τα μύδια καλοπλυμένα με κομμένα μουστάκια. Ανακατεύουμε τακτικά. Σιγά-σιγά τα μύδια θα ανοίξουν.
  • Μετά από 10-15 λεπτά ρίχνουμε το  ανάλογο νερό για το ρύζι (για 2 φλ. ρύζι περίπου 3 φλυτζ. νερό, προσοχή μην το κάνουμε νερουλό γιατί υπάρχουν ήδη τα υγρά της σάλτσας. Αν χρειαστεί αργότερα προσθέτουμε κι άλλο νερό).
  • Μόλις βράσει το νερό προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου 20 λεπτά σε σιγανή φωτιά ώσπου να γίνει.
    
Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s