Σουτζουκάκια με ρεβίθια και πλιγούρι

Υλικά για 4 μερίδες:

Για τα σουτζουκάκια:

4 φλιτζ. βρασμένα ρεβίθια
½ φλιτζ. πλιγούρι Πίνδου
2 ξερά κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
½ ματσάκι μαϊντανός
1 κ. σ. κύμινο
2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
αλεύρι
ελαιόλαδο
αλάτι

Για την σάλτσα ντομάτας:

3 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
5 λιαστές ντομάτες σε λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 κ. σ. κύμινο ελαιόλαδο
αλάτι

Εκτέλεση:

Μουσκεύετε το πλιγούρι σε 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό για 30’ και το στραγγίζετε. Βάζετε στο πολυμίξερ τα βρασμένα ρεβίθια και το πλιγούρι και τα πολτοποιείτε. Καθαρίζετε και ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και το μαϊντανό. Τα ρίχνετε στο μείγμα με τα αλεσμένα ρεβίθια και το πλιγούρι και προσθέτετε το κύμινο, το μπέικιν και λίγο αλάτι. Ζυμώνετε το μείγμα και αν είναι υγρό, ρίχνετε 2 -3 κουτ. αλεύρι. Αφήνετε το μείγμα για 30’ στο ψυγείο και μετά πλάθετε τα σουτζουκάκια. Τηγανίζετε τα σουτζουκάκια σε λίγο ελαιόλαδο μέχρι να ροδίσουν και τα βγάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3-4 κουτ. ελαιόλαδο και ρίχνετε τις τριμμένες ντομάτες, το κύμινο και λίγο αλάτι. Στραγγίζετε και ψιλοκόβετε τις λιαστές ντομάτες και τις ρίχνετε στη σάλτσα. Βράζετε για 20‘. Οταν βράσει, ρίχνετε τα σουτζουκάκια και τα αφήνετε στη σάλτσα μέχρι να τα σερβίρετε. Συνοδεύετε με βρασμένο ρύζι.

Πηγή: http://www.arosis.gr/gr/Recipe/42/%CE%A3%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BA%CE%AC%CE%BA%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%81%CE%B5%CE%B2%CE%AF%CE%B8%CE%B9%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%80%CE%BB%CE%B9%CE%B3%CE%BF%CF%8D%CF%81%CE%B9.html

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s