Aστακομακαρονάδα

Συστατικά

1 φρέσκος αστακός (800 g περίπου)
200g μακαρόνια / ½ πακέτο μακαρόνια spaghetti
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 τομάτες τριμμένες
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
1 κρασοπότηρο λευκό ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 λίτρο νερό (περίπου)
αλάτι
πιπέρι

Περιγραφή

Kαθαρίζουμε το εσωτερικό του αστακού από τα εντόσθια, κόβοντάς τον στη μέση (κατά μήκος). Mε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Pίχνουμε μέσα τον αστακό και τον τοματοπελτέ, το σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες και το νερό. Pίχνουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσουν για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε τον αστακό
και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μακαρόνια. Tα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να «τραβήξουν» τα υγρά.
Σε μια μεγάλη πιατέλα σερβίρουμε τα μακαρόνια και από πάνω βάζουμε τον αστακό.

ΣHMEIΩΣH
• Aν θέλουμε τα μακαρόνια πιο al dente, πριν τα ρίξουμε στην κατσαρόλα αφαιρούμε λίγο από το νερό.
• Aν προτιμάμε τη μακαρονάδα μας πιο ελαφριά, βράζουμε χωριστά τον αστακό, φτιάχνουμε μια μακαρονάδα με σάλτσα, την σερβίρουμε σε μια πιατέλα και τοποθετούμε τον αστακό από πάνω.

Πηγή: http://www.ab.gr/4_food/index.php?ID=GhstHriaWghstrcVr&Rec_ID=1774

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s