Σάλτσα με μανιτάρια και μαυρομάτικα φασόλια

Της Μαρίας

Υλικά

  • μισό κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 8-12 φρέσκα μανιτάρια (και τα 3 υλικά ψιλοκομμένα)
  • 150 γραμμάρια βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
  • 3 γεμάτες κουταλιές ντοματοπελτέ
  • ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο (αν είναι κατάλυση ελαίου)
  • 2 κουταλιές ψύχα ηλιόσπορου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αν είναι κατάλυση ελαίου, ρίχνουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια να σωταριστούν στο λάδι, λίγο μετά προσθέτουμε το κρεμμύδι και τελευταίο το σκόρδο. Αν δεν είναι κατάλυση, τα βάζουμε όλα σε κατσαρόλι με λίγο καυτό νερό με την ίδια σειρά.

Διαλύουμε τον ντοματοπελτέ σε ένα ποτήρι νερό και τον προσθέτουμε στο κατσαρόλι.

Όταν πάρει βράση ρίχνουμε τα βρασμένα φασόλια και τυχόν περισσότερο νερό.

Λίγο μετά προσθέτουμε τη ρίγανη, και τελευταίο το αλάτι και (αν θέλουμε) το πιπέρι, λίγο πριν αποσύρουμε το κατσαρόλι απ’ τη φωτιά. (Η σάλτσα αυτή έχει από μόνη της μια ελαφρά καυτερή γεύση, ειδικά όταν τα υλικά είναι τσιγαρισμένα σε λάδι, γι’ αυτό και το πιπέρι δεν είναι απαραίτητο.)

Αν θέλουμε να προσθέσουμε ηλιόσπορους, το κάνουμε όταν έχουμε βγάλει το φαγητό από τη φωτιά.

Η σάλτσα αυτή συνοδεύει τέλεια μακαρόνια, ρύζι (με λάδι ή αλάδωτα) αλλά και πατάτες, νερόβραστες ή στον ατμό.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΣΑΛΤΣΕΣ-ΣΩΣ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s