Κουλουράκια με ηλιόσπορο

Εκτέλεση-φωτογραφία: Μαρία

Υλικά

  • 1 ποτήρι λάδι
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • λίγο αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
  • ηλιόσπορους

Παρασκευή

1) Σε μία λεκάνη βάζουμε το λάδι, το κρασί, το αλάτι, τους ηλιόσπορους (όσους επιθυμείτε) και ανακατεύουμε προσθέτοντας το αλεύρι λίγο-λίγο μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.

2) Καλύπτουμε το ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε τα κουλουράκια που έχουμε πλάσει.

3) Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160οC για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρουν χρυσοκόκκινο χρώμα.

Πηγή: Συσκευασία «Αλεύρι από τη Θεσσαλία – ολικής άλεσης»

Σημειώσεις Μαρίας: Η ζύμη γίνεται τέλεια με 700 γραμμάρια αλεύρι. Το ψήσιμο καλό είναι να διαρκέσει τουλάχιστον 45 λεπτά, διαφορετικά τα κουλουράκια θα είναι υγρά από μέσα.
200 γρ. κρασί + 200 γρ. ελαιόλαδο + 140 γρ. ηλιόσποροι + 1 κοφτή κουταλιά σούπας αλάτι με 700 γρ. αλεύρι μας δίνουν 33 κανονικού μεγέθους κουλουράκια, όπως της φωτογραφίας, τα οποία είναι αισθητά αλμυρά αλλά με ευχάριστο τρόπο (όχι λύσσα).

Για άλλα αλμυρά κουλουράκια πατήστε την ετικέτα (tag) αλμυρά κουλουράκια.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΥΓΙΕΙΝΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s