ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ

ΥΛΙΚΑ

1/2 φλυτζ. τσαγιού φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλυτζ.τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυζ. του καφέ πορτοκαλόζουμο
4 1/2 φλυτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κιλό μαρμελάδα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και ύστερα το αλεύρι. Στρώνουμε τη μισή ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι Νο 34 και στρώνουμε απο επάνω την μαρμελάδα (αφού πρώτα την έχουμε χτυπήσει με ένα πηρούνι να αφρατέψει). Πλάθουμε την υπόλοιπη ζύμη σε μπαστούνια και τα τοποθετούμε πάνω απο την μαρμελάδα σε σχήμα καφασωτό ( # ) .Ψήνουμε το γλυκό στον αέρα,  στους 170-180 βαθμούς.

Πηγή: Συνταγούλης http://syntagoulis.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html

Πηγή:

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΠΙΤΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s