ΑΛΑΔΩΤΟ ΚΕΪΚ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ, ΜΕΛΙ & ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Εκτέλεση-φωτογραφία: Μαρία Τ.Κ.

ΥΛΙΚΑ

325 γραμ. ινδοκάρυδο
1 κούπα μέλι
300 γραμ. αλεύρι μαλακό
1 κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 κούπα νερό
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν μπάουντερ
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκάλι
1 βανίλια
(προαιρετικά: 1 κούπα πουρέ βρασμένου κάστανου)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το νερό, το χυμό πορτοκαλιού, το ινδοκάρυδο, το ξύσμα, την μπέικιν, τη βανίλια, το μέλι και τα ανακατεύουμε καλά. Μετά βάζουμε τον πουρέ κάστανου. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας, για να μη σβολιάσει. Αδειάζουμε το μείγμα σε μέτριο ταψάκι αλευρωμένο και ψήνουμε στους 160-180 βαθμούς για 1/2 ώρα περίπου. Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, το αλείφουμε με  λιωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.

Σημείωση Μαρίας Τ.:  Είδα αυτή τη συνταγή εδώ όπου γίνεται με ζάχαρη, χωρίς μέλι και κάστανο, και με άλλο γλάσο σοκολάτας, αλλά την τροποποίησα. Αν βάλετε κάστανο, θα είναι πολύ νόστιμο αλλά δεν θα φουσκώσει πολύ.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΚΑΚΑΟ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s