Μπριάμ στην κατσαρόλα

Συνταγή-φωτογραφίες: Ιωάννα

Υλικά:

-2 μεγάλα κρεμμύδια
-2 σκελίδες σκόρδο
-2 κολοκύθια
-2-3 πατάτες
-2 πιπεριές
-2 μελιτζάνες
-2 κλωνάρια σέλερι (σέλινο)
-1 ματσάκι μαϊντανό
-1 ποτήρι λάδι
-αλάτι-πιπέρι
-1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:

Όλα τα λαχανικά πρέπει να είναι κομμένα σε κύβους (το κρεμμύδι, το σκόρδο και η πιπεριά ψιλοκομμένα).
Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει σε μέτρια φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά γυρνώντας με κουτάλα ανά διαστήματα.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και αφήνουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά.
Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα λαχανικά+το μαϊντανό εκτός από τις πατάτες μαζί με λίγο νερό (το πολύ 1 ποτήρι) και φυσικά αλάτι και πιπέρι.
Αφήνουμε να σιγοβράσει σκεπασμένο για 15 λεπτά και ανακατεύουμε πάλι ανά διαστήματα. Προσθέτουμε τις πατάτες στο τέλος και περιμένουμε άλλα 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία!

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΔΙΑΙΤΗΣ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ and tagged , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s