Τηγανίτες με μέλι και καρύδια

Τηγανίτες με μέλι και καρύδια

ΥΛΙΚΑ:
 

  • 1 πακέτο Ζύμη με προζύμι ΚΑΝΑΚΙ (ή φτιάξτε δικό σας φύλλο με προζύμι από εδώ)
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • 1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
  • κανέλα
  • λάδι για το τηγάνισμα

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 5 λεπτά Για 8 άτομα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το λάδι να ζεσταθεί σε χαμηλή φωτιά. Αφού τηγανίσετε τις τηγανίτες, βγάλτε τις από το τηγάνι και αφήστε τις σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν. Περιχύστε τις με το μέλι και πασπαλίστε τις με την καρυδόψιχα και με την κανέλα.

Για να φτιάξετε Τηγανίτες

Απλώστε το φύλλο της Ζύμης με προζύμι στον πάγκο εργασίας και κόψτε το κάθετα σε 16 λωρίδες μέσα στο προστατευτικό φιλμ της.
.
.
.
.
.
.

Στη συνέχεια κόψτε το οριζόντια σε 6 λωρίδες.

.

.

.

.

Χωρίστε τα κομμάτια της ζύμης και τηγανίστε τα σε λάδι, σε μικρές ποσότητες κάθε φορά για να μη κολλήσουν μεταξύ τους. Φροντίστε το λάδι να μην είναι πολύ καυτό.

Πηγή: http://www.kanaki.gr/?pname=RecipeView&rec=36&la=1

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s