Ταχινογλυκό

Υλικά

* 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
* 300 γρ. ταχίνι (και λίγο επιπλέον για το άλειμα του ταψιού)
* 300 γρ.ψιλό σιμιγδάλι (και λίγο επιπλέον για το ράντισμα του ταχινιού)
* 600 γρ. ζάχαρη
* 1 ποτήρι του κρασιού κονιάκ
* 2-3 ποτήρια του νερού νερό κρύο
* 1 κοφτή κουταλιά της σούπας σόδα
* 1 ποτήρι του κρασιού μαύρες σταφίδες (μουλιασμένες σε λίγο κονιάκ και αλευρωμένες)
* 1 ποτήρι του κρασιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
* χυμός ενός λεμονιού
* ξύσμα ενός λεμονιού
* χυμός ενός πορτοκαλιού
* ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το ταχίνι, μετά ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο εναλλάξ με το σιμιγδάλι, και λίγο λίγο τα 2 ποτήρια του νερού. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και το ρίχνουμε και αυτό στο μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε την καρυδόψιχα, το ξύσμα και το χυμό του λεμονιού, το ξύσμα και το χυμό του πορτοκαλιού και τέλος τις σταφίδες. Αν η ζύμη μας είναι σφιχτή, προσθέτουμε λίγο νερό ακόμη.

Αλείφουμε ένα ταψί με ταχίνι και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι. Στρώνουμε το μείγμα στο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C, για 50 περίπου λεπτά ή μέχρι να βγει στεγνό το μαχαίρι, όταν το βυθίζουμε στο κέντρο του γλυκού.

Πηγή: Συνταγές Μαμάς, http://sintagesmamas.com/%CF%84%CE%B1%CF%87%CE%B9%CE%BD%CE%BF%CE%B3%CE%BB%CF%85%CE%BA%CF%8C

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s