ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΡΥΖΟΡΙΒΑΝΗ

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό ρύζι γλασσέ
  • 1 1/2 κιλά ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • Μύγδαλα η γαρύφαλλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε το ρύζι σε νερό για 15-20 λεπτά, το στεγνώνουμε και το ψιλοκόβουμε.
Μετράμε το ρύζι με νεροπότηρο, και γιά κάθε ποτήρι ρυζιού βάζουμε στην κατσαρόλα, δύο ποτήρια νερού, 1 προς δύο δηλαδή .
Βράζουμε το νερό, προσθέτοντας με τη σειρά, λάδι + ρύζι +ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει απ’ την κατσαρόλα, λαδώνουμε τότε το ταψί , αδειάζουμε μέσα το μείγμα, το χαράζουμε μπακλαβαδωτά, και σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα μύγδαλο η ένα γαρυφαλλάκι.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς και μέχρι η ριβανή μας να ροδίσει καλά-καλά .
Μετά αφού κρυώσει λιγάκι…την .. τσακίζουμε……α…προαιρετικά ρίχνουμε, άν θέλουμε και λίγη…κανελλίτσα , αν…λέω..αν..θέλουμε.

Η συνταγή αυτή της κας Παρασκευής Ράπτη προέρχεται από εδώ: http://lidoriki.blogspot.com/2009/10/blog-post_2380.html

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s