Ινδική Ντοματόσουπα

Υλικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες
  • 1 κουτάκι πάστα ντομάτας
  • 2 ποτήρια ζωμό λαχανικών ή νερό
  • 2 κουταλιές αλεύρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κουταλάκι σποράκια κίτρινης μουστάρδας
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 1 κουταλάκι τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι πάπρικα
  • Αλάτι-Πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε στη χύτρα το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Αμέσως μετά προσθέτουμε τα φύλλα δάφνης, τα σποράκια κίτρινης μουστάρδας, την πάπρικα και το τσίλι σε σκόνη. Ανακατεύουμε για ένα λεπτό περίπου και προσθέτουμε το λιωμένο σκόρδο, την πάστα ντομάτας, τη ζάχαρη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε για ακόμη ένα λεπτό και τότε προσθέτουμε τις ντομάτες τις οποίες ξεφλουδίσαμε, αφαιρέσαμε τα σπόρια και τις ψιλοκόψαμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ψηθεί για περίπου μια ώρα ανακατεύοντας σταδιακά. Σερβίρουμε αμέσως.

Πηγή: http://www.cybc.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=282:-samosas-&catid=88:2009-09-09-06-20-45&Itemid=326

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΟΥΠΕΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s