Πέννες με μύδια γαρίδες και γυαλιστερές

Yλικά

  • 3 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια μικρά
  • 1 κουταλάκι σκόρδο
  • 1 φλιτζ. λευκό κρασί
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • ½ φλιτζ τριμμένο καρότο
  • 1 ½ φλιτζ ψιλοκομμένες ντομάτες
  • ½ κουταλάκι καυτερή πιπεριά
  • ½ δέσμη μαϊντανό
  • ¼ φλιτζ Μπράντι
  • 2 φλiτζ μύδια
  • 1 φλιτζ. γυαλιστερές
  • 1 φλιτζ. γαρίδες
  • 500 γραμμάρια πέννες

Μέθοδος παρασκευής

Σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο σε λεπτές φέτες. Όταν πάρει ένα ξανθό χρώμα το σκόρδο, σβήστε το με το κρασί. Ακολούθως προσθέστε το τριμμένο καρότο, τις ψιλοκομμένες ντομάτες και το ψιλοκομμένο σέλινο. Σιγοβράστε για περίπου 5 λεπτά.

Προσθέστε τις γαρίδες, τα μύδια, και τις γυαλιστερές και τη καυτερή πιπεριά. Προσθέστε το μπράντι και βράστε τα για ακόμα 2-3 λεπτά.

Βράστε τις πέννες και προσθέστε τις στη σάλτσα μόλις πριν σερβίρετε.

Πηγή: http://www.cybc.com.cy/index.php?option=com_content&view=article&id=479:2010-06-28-04-56-47&catid=88:2009-09-09-06-20-45&Itemid=326

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s