Φουρφουράκια (παραδοσιακό Μ. Ασίας)

Φουρφουράκια (παραδοσιακό Μ. Ασίας) Υλικά για 20 φουρφουράκια

1 πακέτο Τετράγωνα Κουρού ΚΑΝΑΚΙ [ή φτιάξτε νηστίσιμο φύλλο κουρού από εδώ]
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι μέλι
1 φλιτζάνι τριμμένη καρυδόψιχα
1 κουτ. του γλυκού κανέλα
1 λεμόνι
λάδι για το τηγάνισμα

Χρόνος ψησίματος: 20 λεπτά Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά Για 20 άτομα

Εκτέλεση

Βάζετε την ζάχαρη με το μέλι και ένα φλιτζάνι νερό σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε το λεμόνι κομμένο στην μέση και βράζετε το σιρόπι σε μέτρια φωτιά για 8-10 λεπτά. Το κατεβάζετε από την εστία και το αφήνετε να κρυώσει. Ετοιμάζετε τα φουρφουράκια σύμφωνα με τις οδηγίες. Ζεσταίνετε το σπορέλαιο και τα τηγανίζετε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσόξανθο χρώμα. Βουτάτε τα φουρφουράκια στο σιρόπι, τα αφήνετε λίγα λεπτά να μελώσουν και τα βγάζετε σε μία πιατέλα. Όταν τελειώσετε με όλα τα φουρφουράκια, τα πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα και την κανέλα και τα σερβίρετε.

Για να φτιάξετε Φουρφουράκια

Ανοίγετε ένα τετράγωνο φύλλο κουρού στον πάγκο εργασίας και το χαράζετε διαγώνια ξεκινώντας από κάθε γωνία προς το κέντρο χωρίς όμως να το κόψετε τελείως.

 

 

…….

Διπλώνετε κάθε δεύτερη γωνία προς τα μέσα, καλύπτοντας τις διαδοχικά. Πιέζετε απαλά με τα χέρια σας για να κολλήσουν οι άκρες.

Πηγή: http://www.kanaki.gr/?pname=RecipeView&rec=52&la=1

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s