Κριθαράκι με λαχανικά και τριφτή ντομάτα

Υλικά

500 γρ. κριθαράκι
500 γρ. Ντομάτα στον Τρίφτη Μπάρμπα Στάθης
250 γρ. Μανιτάρια σε Φέτες Μπάρμπα Στάθης
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
2 κουταλάκια του γλυκού Σκόρδο Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης
4 κουταλιές της σούπας Μαϊντανός Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης
1 πιπεριά πορτοκαλιά κομμένη σε λωρίδες 1 κύβος λαχανικών
100 γρ. φρέσκα ντοματίνια για το γαρνίρισμα
λίγο αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά για 4΄-5΄ανακατεύοντας διαρκώς. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 3΄-4΄ακόμη ανακατεύοντας συνεχώς.
2. Ρίχνετε την τριφτή ντομάτα, τον κύβο λαχανικών και αλατοπίπερο και βράζετε για 20΄μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Στο τέλος, σκορπίζετε το μαϊντανό και ανακατεύετε πάλι.
3. Βράζετε το κριθαράκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και το στραγγίζετε. Το αδειάζετε σε πυρίμαχο σκεύος και προσθέτετε τη σάλτσα με τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και την πιπεριά και ανακατεύετε. Ψήνετε το φαγητό στο φούρνο για 12΄-14΄. Γαρνίρετε με ντοματίνια και σερβίρετε.

Πηγή: http://www.barbastathis.com/index.asp?a_id=57&rec_id=120

Σημείωση: Φυσικά τα υλικά μπορούν να αντικατασταθούν από άλλη μάρκα ή φρέσκα.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s