Λαχανοντολμαδάκια πολίτικα

Αυθεντική πολίτικη συνταγή
Εκτέλεση: Αλίνα
Φωτογραφία: Ιωάννα

Υλικά

1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι (σούπας κατα προτίμηση)
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
άνιθο (1/2 ματσάκι)
δυόσμο
μαύρη σταφίδα (1 χούφτα)
κουκουνάρι (1 χούφτα)
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε το λάχανο ολόκληρο να μαλακώσει και αφαιρούμε τα φύλλα ένα-ένα μέχρι να τελειώσει.
Στραγγίζουμε καλά και αφαιρούμε το σκληρό κοτσάνι.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. 1 κουταλιά σούπας για κάθε φύλλο είναι αρκετή.
Τοποθετούμε προσεκτικά 1 κουταλια σούπας γέμιση σε κάθε φύλλο και τυλίγουμε. Τελειώνουμε όλα τα φύλλα με τον ίδιο τρόπο.
Τα τοποθετούμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και λάδι (ίσα να σκεπαστούν) και το χυμό 1 λεμονιού.
Σκεπάζουμε μ’ ένα πιάτο για να μην ανοίξουν.
Βράζουμε 30-40 λεπτά σε μέτρια φωτιά.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s