ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ

Συστατικά

•2 φλυτζάνια τσαγιού Σιμιγδάλι Χονδρό Melissa [ή άλλο]
•1 φλυτζάνι λάδι εκλεκτό [συνιστούμε ελαιόλαδο
•2 φλυτζάνια ζάχαρη [προτιμότερη η καστανή ή demerara. Εναλλακτικά, 1,5 φλυτζάνι φρουκτόζη]
•½ φλυτζάνι μέλι

•5 φλυτζάνια νερό
• 200 γρ. καρυδόψιχα χονδροκομμένη
•200 γρ. κουκουνάρια
•200 γρ. σταφίδες ξανθές
•1 κουταλιά γλυκού κανέλλα
•½ κουταλιά γλυκού γαρύφαλλα τριμμένα
•1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά για 2-3’. Βάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το λάδι να κάψει. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας διαρκώς με ξύλινη κουτάλα. Ρίχνουμε τα καρύδια και τα κουκουνάρια, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μην μας καεί. Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίχνουμε τις σταφίδες. Προσθέτουμε το σιρόπι και το βράζουμε μέχρι να απορροφηθεί. Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα για 5’. Βάζουμε τον χαλβά σε μεγάλη φόρμα ή σε ατομικά φορμάκια. Ξεφορμάρουμε σε πιατέλα, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα και σερβίρουμε.

Χρόνος προετοιμασίας:   0′
Χρόνος μαγειρέματος : 20′
Μερίδες: 12

Πηγή: http://www.melissa.gr/ Σχόλια δικά μας

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s