Παντζάρια σαλάτα

Συστατικά συνταγής

1 ½ κιλό παντζάρια μετρίου μεγέθους μαζί με τα φύλλα
3 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
70 ml ξύδι
70 ml ελαιόλαδο
Αλάτι

Οδηγίες συνταγής

Για τα παντζάρια

Πλένουμε τα παντζάρια και αφαιρούμε τα φύλλα. Κόβουμε τα χοντρά κοτσάνια και τα πετάμε. Βράζουμε τα παντζάρια με αλάτι για 30 – 40 λεπτά και στη μέση του βρασίματος προσθέτουμε τα φύλλα. Αφαιρούμε τα φύλλα, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ. Αφήνουμε τα παντζάρια να κρυώσουν και τα ξεφλουδίζουμε. Κόβουμε σε μέτριες ροδέλες και τοποθετούμε πάνω από τα φύλλα.

Για τη σάλτσα

Χτυπάμε πολύ καλά το ξύδι, το λάδι και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά.

Περιχύνουμε τα παντζάρια με τη σάλτσα, σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για 2 ώρες, μέχρι να ανακατευθούν τα αρώματα.

Διάρκεια: προετοιμασία 30 λεπτά, μαγείρεμα 30 λεπτά, αναμονή 2 ώρες

Πηγή: http://www.lovecooking.gr/index.php?option=com_rapidrecipe&page=viewrecipe&recipe_id=642&Itemid=54

Σημείωση: Τα παντζάρια συνοδεύουν συνήθως τον  τηγανητό μπακαλιάρο και τη σκορδαλιά στις γιορτές της Παναγίας όπου έχουμε κατάλυση ιχθύος (π.χ. Ευαγγελισμός της Θεοτόκου την 25η Μαρτίου).

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΥΓΙΕΙΝΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

2 απαντήσεις στο Παντζάρια σαλάτα

  1. Παράθεμα: Σκορδαλιά (με ψωμί – με πατάτα) | ΝΗΣΤΕΙΑ

  2. Παράθεμα: Μπακαλιάρος τηγανητός | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s