ΠΙΤΑ ΑΡΑΒΙΚΗ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Συνταγή-φωτογραφία: Κατερίνα

Υλικά

  • Μελιτζάνα – καθαρισμένη από την φλούδα και τεμαχισμένη σε κυβάκια
  • Πράσο – τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
  • Κρεμμύδι ξερό – τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
  • Καρότο – κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • Πιπεριές Φλωρίνης – τεμαχισμένες σε τετραγωνάκια
  • Πιπεριές κέρατα – τεμαχισμένες σε τετραγωνάκια
  • Σκόρδο ψιλοκομμένο (ποσότητα ανάλογα με το γούστο μας)
  • Μανιτάρια πλευρώτους ψιλοτεμαχισμένα
  • Ντομάτα κονκασέ
  • Ρύζι καστανό – όσο χρειάζεται για να τραβήξει τα υγρά
  • Ελαιόλαδο (με μέτρο, όχι υπερβολές)
  • Aλάτι – πιπέρι τριμμένο σε μύλο
  • Kόκκινο κρασί

(Αναλογίες και ποσότητες σύμφωνα με τα γούστα μας)

Εκτέλεση

Μόλις κάψει το λάδι σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε όλα τα τεμαχισμένα χορταρικά και τα ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν, χαμηλώνοντας λιγάκι τη φωτιά για να μην καψαλιστούν.
Σβύνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε την ντομάτα, το αλατοπίπερο και το ρύζι, ανακατεύοντας συνεχώς. Συμπληρώνουμε μετρημένο νερό στο μείγμα – ΜΟΝΟ όσο χρειάζεται για να «φουσκώσει» το ρύζι και το αποτέλεσμα να είναι ένα «στεγνό» ρυζότο.

Ψήνουμε τις αραβικές πίτες στο γκρίλ χωρίς να τις λαδώσουμε.

Απλώνουμε το μείγμα λαχανικών στις πίτες και τις τυλίγουμε σε ρολό ή τις διπλώνουμε στη μέση σχηματίζοντας ημικυκλικό σάντουιτς….

Σημείωση: Για να φτιάξετε αραβικές πίτες δείτε εδώ.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ, ΠΙΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to ΠΙΤΑ ΑΡΑΒΙΚΗ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

  1. Παράθεμα: Σουβλάκια με φις στικς και αραβική πίτα | ΝΗΣΤΕΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s