Ρεβιθοκεφτέδες Σιφναίικοι

ΥΛΙΚΑ

► 2 κούπες ρεβίθια
► 2 μεγάλα κρεμμύδια
► 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια
► 1 ματσάκι άνιθο
► 1 ματσάκι δυόσμο
► 1 ματσάκι μαϊντανό
► αλάτι, πιπέρι
► λάδι
► αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Μια μέρα πριν ξεκινήσουμε βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να φουσκώσουν. Την επόμενη, στεγνώνουμε καλά τα ρεβίθια και τα πολτοποιούμε λίγα λίγα στο μούλτι. Στη συνέχεια ψιλοκόβουμε (με το χέρι όμως και όχι στο μούλτι) τα υπόλοιπα υλικά, τα προσθέτουμε στα ρεβίθια και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί 2-3 ώρες στο ψυγείο.

Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε αρκετό ελαιόλαδο και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά. Πλάθουμε μικρά κεφτεδάκια με το μείγμα, τα τυλίγουμε με αλεύρι και τηγανίζουμε μέχρι να γίνουν χρυσά. Aν θέλετε μπορείτε να συνοδέψετε το πιάτο με φέτες λεμόνι και σος από ταχίνι.

(Τip: όπως λέει η παραδοσιακή συνταγή δεν πρέπει να βράσετε τα ρεβίθια, απλώς αφήστε τα στο νερό να φουσκώσουν. Αν τα βράσετε, όπως προτείνουν αρκετές άλλες συνταγές, το αποτέλεσμα θα είναι να τραβήξουν τα κεφτεδάκια σας πολύ λάδι και γευστικά να μην μοιάζουν καθόλου με τα παραδοσιακά).

Πηγή: http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=255746

Σημειώσεις Κατερίνας:

1.  Το κρεμμύδι καλό είναι να περνιέται από τρίφτη κρεμμυδιού (όχι πιο ψιλό) και όχι κομμένο στο χέρι. Τυχόν μεγάλα κομμάτια εξέχουν από το κεφτεδάκι.

2.  Τα κεφτεδάκια ΠΡΕΠΕΙ να είναι μικρά σε μέγεθος, για να ψηθούν μέχρι μέσα, λόγω ωμού ρεβυθιού.  Να είναι σε μέγεθος περίπου καρυδιού (πεπλατυσμένου).

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s