Ψωμί Ζυμωτό

Υλικά

1 κιλό Αλεύρι Ζυμωτό
10 γρ. Μαγιά
15 γρ. Αλάτι
650 γρ. Νερό

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το αλάτι σε μία λεκάνη και ζυμώνουμε.
Μετά από 10 λεπτά ζύμωμα προσθέτουμε το αλάτι διαλυμένο σε λίγο νερό και συνεχίζουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ελαστική.
Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί αφού σκεπάσουμε την λεκάνη με μία πετσέτα για 40 λεπτά.
Κατόπιν κόβουμε το ζυμάρι σε κομμάτια επιθυμητού βάρους και πλάθουμε ελαφρά σε μορφή φρατζόλας ή καρβελιού.
Αφήνουμε τα ζυμάρια να ωριμάσουν σε ζεστό μέρος σκεπασμένα με πανιά για 90 λεπτά.
Χαράζουμε τα ζυμάρια και ψήνουμε στους 200οC για περίπου 50 λεπτά.
Αφού ψηθούν ψεκάζουμε με νερό για να αποκτήσουν τα ψωμιά ροδοκόκκινο γυαλιστερό χρώμα.

Πηγή: http://www.loulisgroup.com/site/content.php?sel=75

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s