Στρούντελ με μήλα και σταφίδες

Στρούντελ με μήλα και σταφίδεςΥλικά για 1 μεγάλο στρούντελ

1 πακέτο Φ. Βηρυτού ΚΑΝΑΚΙ
8 μήλα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι καρυδόψιχα τριμμένη
½ φλιτζάνι ξανθές σταφίδες
2 κουτ. του γλυκού κανέλα
λίγο μοσχοκάρυδο
½ φλιτζάνι γαλέτα
1 φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα [μαργαρίνη ή λάδι στη νηστεία]
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
χυμός από 1 λεμόνι

*Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά *Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά *Για 6 άτομα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα μήλα από τις φλούδες και τα κουκούτσια και τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια. Τα βάζετε σε ένα μπολ και τα περιχύνετε με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν. Προσθέτετε την καρυδόψιχα, τις σταφίδες, την ζάχαρη, την γαλέτα, την κανέλα, το μοσχoκάρυδο και ανακατεύετε. Ετοιμάζετε και ψήνετε το στρούντελ σε προθερμασμένο φούρνο στους στους 180°  C για 40 λεπτά περίπου. Όταν ψηθεί, το βγάζετε από τον φούρνο και τα πασπαλίζετε με την άχνη ζάχαρη.

Για να φτιάξετε Στρούντελ

Ανοίγετε τα φύλλα στον πάγκο εργασίας, βουτυρώνετε κάθε ένα από αυτά και τα βάζετε το ένα επάνω στο άλλο.
.
.
.
.
.
Απλώνετε το μείγμα με τα μήλα κατά μήκος της μία πλευράς και τυλίγετε ρολό, βουτυρώνοντας το φύλλο εξωτερικά καθώς το τυλίγετε.
.
.
.

Λίγο πριν το τέλος, διπλώνετε τις άκρες του ρολού προς τα μέσα και συνεχίζετε το τύλιγμα. Βάζετε το ρολό με την ένωση προς τα κάτω σε ένα ρηχό ταψί και αλείφετε εξωτερικά με βούτυρο.

Πηγή: http://www.kanaki.gr/?pname=RecipeView&rec=57&la=1

Advertisements
This entry was posted in ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΜΕ ΦΥΛΛΟ, ΠΙΤΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s