Νηστίσιμη μπουγάτσα 2

Υλικά

#1 φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
# 5 βανίλιες
# Ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι (ή δύο ανάλογα με το μέγεθος)
# 2 φύλλα σφολιάτας
# Ζάχαρη άχνη
# Κανέλα
# 2 κ.σ μαργαρίνη

Τρόπος μαγειρέματος

# 1. Βράσε το νερό με τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα, ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη.
# 2. Πρόσθεσε το σιμιγδάλι, σταδιακά μαζί με τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού. Ανακάτεψε καλά να δέσει η κρέμα σου.
# 3. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη μαργαρίνη, φροντίζοντας να πάει παντού στην κρέμα.
# 4. Σε ένα ταψί (τετράγωνο κατά προτίμηση), στρώσε το ένα φύλλο σφολιάτας.
# 5. Άπλωσε από πάνω την κρέμα να πάει παντού, φροντίζοντας να γυρίσεις τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα.
# 6. Στη συνέχεια στρώσε και το δεύτερο φύλλο, διπλώνοντας τις άκρες. Χάραξε ελαφρά το φύλλο και ψήσε στους 180 οC για μισή ώρα ή μέχρι να πάρει χρώμα η σφολιάτα
# 7. Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλα και άφησε να κρυώσει καλά πριν σερβίρεις

Tips για αρχάριους: Ένα πινέλο με ελάχιστο ελαιόλαδο ή μαργαρίνη θα σε βοηθήσει να στρώσεις το δεύτερο φύλλο πάνω από την κρέμα.

Πηγή: http://www.tlife.gr

Άλλη μια νηστίσιμη μπουγάτσα

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΦΥΛΛΟ, ΠΙΤΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s