Αρακάς λαδερός με άνηθο και μπούκοβο

Προετοιμασία: 20΄
Μαγείρεμα: 40΄- 50΄
Μερίδες: 4

Υλικά

  • 1.000 γρ. κατεψυγμένος αρακάς Μπάρμπα Στάθης [ή άλλος…]
  • 2 πατάτες
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 400 γρ. Ντομάτα Ψιλοκομμένη Μπάρμπα Στάθης ή 600 γρ. ντομάτες φρέσκες
  • 1 φλιτζάνι Κρεμμύδι Ψιλοκομμένο Μπάρμπα Στάθης [ή άλλο]
  • 2-3 κουταλιές της σούπας Άνηθος Ψιλοκομμένος Μπάρμπα Στάθης [ή άλλος…]
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τις πατάτες, τις πλένετε και τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε τις πατάτες και το κρεμμύδι. Προσθέτετε τον αρακά και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να ξεπαγώσει ο αρακάς. Αλατοπιπερώνετε.
2. Ρίχνετε τον άνηθο και την ψιλοκομμένη ντομάτα ή τις φρέσκες ντομάτες, αφού τις ξεφλουδίσετε, αφαιρέσετε τους σπόρους και τις ψιλοκόψετε. Προσθέτετε τη ζάχαρη, 1 φλιτζάνι ζεστό νερό και σιγοβράζετε για 30΄-40΄ακόμη. Δέκα λεπτά πριν το τέλος πασπαλίζετε με το μπούκοβο.

Πηγή: http://www.barbastathis.com/index.asp?a_id=57&rec_id=89

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΛΑΧΑΝΙΚΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s