ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ ΠΙΚΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Συνταγή: Γιώργος Π. και Κατερίνα
Φωτογραφίες: Κατερίνα

ΟΔΗΓΙΕΣ

Στο μπλέντερ βάζουμε τεμαχισμένα ωμά καλαμάρια-σουπιές-γαρίδες.

Προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο, κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης, και για τους πιο μερακλήδες, καυτερό μπούκοβο. Το αλέθουμε αρκετά, ώσπου να γίνουν τα θαλασσινά πολύ ψιλοκομμένα – μέχρι και πουρές – για πιο εύκολο & γρήγορο τηγάνισμα.  (Οι αναλογίες των υλικών εξαρτώνται από τα προσωπικά μας γούστα. )

Αδειάζουμε το μίγμα σε μπωλ, παίρνουμε κουταλιές από το μίγμα, τις αλευρώνουμε (σε σχήμα σφαιρικό ή πεπλατυσμένο) και τις τηγανίζουμε σε φριτέζα (ελαιόλαδο ή καλαμποκέλαιο) μέχρι να χρυσίσει η κρούστα τους.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s