Στριφτή τυρόπιτα τηγανιού

Εκτέλεση και φωτογραφία: Μαριλένα.
Συνταγή: η μαμά της 🙂

Υλικά:

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε :
1 ποτήρι χλιαρό νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
τον ζωμό ενός πορτοκαλιού
και τέλος
2,1/2 ποτήρια του νερού αλεύρι Νο 2 (μαλακό)

Εκτέλεση

Ρίχνουμε λίγο λίγο τα 2 ποτήρια το αλεύρι στην λεκάνη και το ανακατεύουμε να γίνει ένα πηχτό ζυμάρι. Ανάλογα το πόσο χυμό βγάλει το πορτοκάλι μπορεί να πάρει και μισό ποτήρι αλεύρι παραπάνω.

Αφήνουμε το ζυμάρι μισή ώρα να φουσκώσει, στην συνέχεια το πασπαλίζουμε με νισεστέ
και ανοίγουμε μπάλα μπάλα σε  φύλλο (οι πιο έμπειρες μπορούν να το ανοίξουν ολόκληρο ένα φύλλο).
,
Παίρνουμε τυρί φέτα ή άλλο τυρί λευκό της προτίμησης μας και το τρίβουμε,  αφού ανοίξουμε το φύλλο βάζουμε τυρί και σχηματίζουμε κουλουράκι στριφτό για το τηγάνι.

Τηγανίζουμε ίσα να ροδοψηθει το φύλλο και σερβίρουμε.

Σημείωση: Η συνταγή μπορεί να γίνει και με νηστίσιμο υποκατάστατο τυριού.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΓΑΛΑΚΤΕΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΤΥΡΙ, ΜΕ ΦΥΛΛΟ, ΠΙΤΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕΛΩΝ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ, ΤΥΡΙΝΗ and tagged , , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s