Αρωματικά ρεβύθια στη γάστρα

Για 6 μερίδες

Μουσκεύουμε 1/2 κιλό ρεβύθια χονδρά από την προηγούμενη μέρα σύμφωνα με τις βασικές οδηγίες της συσκευασίας. Τα βράζουμε σε νερό μαζί με 2-3 φύλλα δάφνης και κόκκους πιπεριού, μέχρι να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε. Ψιλοκόβουμε 2 ξερά κρεμμύδια, 1 ρίζα φοινόκιο (μαραθόριζα) και 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια. Ζεσταίνουμε 80 γρ. ελαιόλαδο και τα σωτάρουμε. Ρίχνουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε αλάτι, 1 κουταλιά ξύσμα λεμονιού και το χυμό από 2 λεμόνια και 2 πορτοκάλια. Ανακατεύουμε και αδειάζουμε τα ρεβύθια στη γάστρα. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για μισή ώρα. Ρίχνουμε 1 ματσάκι φρέσκο άνηθο ψιλοκομμένο και 100 γραμμάρια ρύζι καρολίνα. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό. Το ψήνουμε για μισή ώρα ακόμα. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

ΜΕΣΗ ΘΡΕΠΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΡΕΒΥΘΙΩΝ ΑΝΑ 100 γρ.  – ΣΗΠ ανά 100 γρ.

Θερμίδες 365 Kcal
Πρωτεΐνες 20 γρ.
Υδατάνθρακες 60 γρ.
Σάκχαρα 0 γρ.
Φυτικές ίνες 2,5 γρ.
Ολικά λιπαρά 5 γρ.
Χοληστερόλη 0 mg
Νάτριο 0,024 γρ.
Θειαμίνη 0,477 mg     34,0%
Φώσφορος 366 mg     45,8%
Μαγνήσιο 115 mg      38,3%
Σίδηρος 6,24 mg         44,6%

Πηγή: Συσκευασία ρεβυθιών μάρκας «Γάστρα»

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s