Καλαμαράκια γιουβέτσι

__1_03
Υλικά (για 4 άτομα)

  • ½ κιλό καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες ή ολόκληρα αν είναι μικρά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες τομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • ¾ κούπας ελαιόλαδο
  • 300γρ. κριθαράκι
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • Αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα
  • Λίγο άνιθο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σε σκεύος που μπαίνει και στο φούρνο ζεσταίνουμε το λάδι και σωτάρουμε τα καλαμαράκια με το κρεμμύδι το πιπέρι και την πάπρικα. Προσθέτουμε και το κριθαράκι και το γυρνάμε 2-3 φορές.
  • Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμισθεί το αλκοόλ ανακατεύοντας.
  • Ρίχνουμε την τομάτα, τον άνηθο, το αλάτι και συμπληρώνουμε με ζεστό νερό. Όταν έρθουν σε σημείο βρασμού, βάζουμε το σκεύος στον φούρνο.

Αν δεν έχετε τέτοιο σκεύος, τα μεταφέρετε σε ταψάκι ή γάστρα που είχατε κρατήσει ζεστή μέσα στο φούρνο όση ώρα θερμαινόταν ή συνεχίζετε τη διαδικασία στο μάτι της κουζίνας.

  • Ψήνουμε για όση ώρα χρειάζεται να μαλακώσει το ζυμαρικό και να μελώσει η σάλτσα. Δεν δίνω χρόνο γιατί εγώ βάζω κριθαράκι σπιτικό και διαφέρουν πολύ οι χρόνοι του από του εμπορίου.
  • Σβήνουμε το φούρνο λίγο πριν ετοιμαστεί και αφήνουμε να σταθεί το φαγητό μας για 5’.

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5048&Itemid=49#ixzz16bgmxOnv



Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s