Λιόψωμο με δενδρολίβανο

Σ’ ένα μπολ ανακατεύετε ένα κιλό αλεύρι με 2 κουταλιες ξερή μαγιά και μια κουταλιά ρίγανη.
Προσθέτετε μια κουταλιά ζάχαρη, 2 κουταλάκια αλάτι, 80 γρ ελαιόλαδο, 2 φλιτζάνια νερό χλιαρό και ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να γίνει ελαστική. Την αφήνετε σκεπασμένη σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.

Οταν φουσκώσει, την απλώνετε σε λαδωμένο ταψί πιέζοντας ελαφρά για να γίνει επίπεδη, τη λαδώνετε και σχηματίζετε με τα δάκτυλα γουβίτσες όπου τοποθετούμε 150 γρ ελιές Καλαμών χωρίς το κουκούτσι τους και φυλλαράκια από δεντρολίβανο.

Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για μια περίπου ώρα. Σερβίρετε ζεστό.

Από το βιβλίο «12 μήνες με την Ελιά«, που εκδόθηκε από τον πολιτιστκό οργανισμό «Οι δρόμοι της ελιάς» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Μεσσηνίας.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s