Κυδώνι γλυκό

Υλικά

-1 κιλό κυδώνια καθαρισμένα
-1 κιλό ζάχαρη
-3 ποτήρια νερό
-2 κομμάτια φλούδα λεμονιού
-1 φλιτζάνι αμύγδαλα  ξεφλουδισμένα
-χυμό 1 λεμονιού

Προετοιμασία

Καθαρίζουμε τα κυδώνια μέσα-έξω, τα γεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια σαν μπαστουνάκια. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την ζάχαρη , το νερό, τη φλούδα λεμονιού και αφού πάρει βράση το σιρόπι προσθέτουμε τα κυδώνια και ανακατεύουμε ξαφρίζοντας σταδιακά. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα κυδώνια και να δέσει το σιρόπι δηλαδή να μην είναι ούτε πολύ σφικτό αλλά ούτε και σαν νερό. Ένας καλός τρόπος για να το διαπιστώσουμε είναι μ΄ένα κουταλάκι να βάλουμε λίγο σιρόπι σ’ ένα πιατάκι και να το δούμε γιατί όταν κρυώσει δένει περισσότερο. Λίγο πριν  κατεβάσουμε  το γλυκό προσθέτουμε και τον χυμό λεμονιού με τα αμύγδαλα. Το βάζουμε σε αποστειρωμένα βάζα, τα σφραγίζουμε με το καπάκι και τα γυρνάμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν.

Πηγή: http://kritikessintages.wordpress.com/2009/02/07/gliko-kidoni/

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s