ΓΑΡΙΔΕΣ ΟΥΖΑΤΕΣ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ, ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΙ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Χρόνος προετοιμασίας: 15΄
Χρόνος μαγειρέματος: 20΄
Για 4 μερίδες

Υλικά:

* 500 γρ. γαρίδες χωρίς κεφάλι
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
* 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες
* 1 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε τετράγωνα κομμάτια
* ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένη ντομάτα
* 1 κουτ. σούπας κάπαρη
* ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
* 3 κουτ. σούπας ούζο
* 400 γρ. ζυμαρικά ( ταλιατέλες, λιγκουίνι, φετουτσίνι)
* αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Ξεπαγώνετε τις γαρίδες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τις πλένετε και τις στεγνώνετε με χαρτί κουζίνας.
2. Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το σκόρδο και τις πιπεριές για 2΄. Προσθέτετε και τις γαρίδες και τις γυρίζετε μέσα στο τηγάνι μέχρι να ροδίσουν για 3΄ περίπου. Τις σβήνετε με το ούζο. Προσθέτετε την ντομάτα, την κάπαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα (περίπου 7΄).
3. Εν τω μεταξύ βράζετε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα στραγγίζετε. Τα μεταφέρετε στο τηγάνι με τις γαρίδες και τα ανακατεύετε απαλά. Τα σερβίρετε σε πιατέλα ή σε ατομικά πιάτα και τα συνοδεύετε με πράσινη ανάμικτη σαλάτα.

Πηγή: http://www.kallimanis.gr/web/pages.fds?page=101&id=88&langID=1

Advertisements
This entry was posted in ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΛΑΔΕΡΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s