Σπανακόπιτα τηγανιού

Εκτέλεση και φωτογραφία: Μαριλένα

Υλικά

1,1/2 κιλό σπανάκι
500 γραμμάρια σέσκουλα
1 με 2 ψιλοκομμένα πράσα προαιρετικά
αλάτι
5 με 6 φρέσκα ψιλοκομμένα κρεμυδάκια
1 ματσάκι ψιλοκομμένο άνηθο
λίγο τριμμένο δυόσμο
λίγο τριμένο μοσχοκάρυδο
πιπέρι
1,1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/2 κιλό φύλλο έτοιμο ή σπιτικό

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε το σπανάκι, τα σέσκουλα, τα πράσα και τα στραγγίζουμε. Τα ψιλοκόβουμε, τα πασπαλίζουμε με μία κουταλιά αλάτι και τα τρίβουμε δυνατά με τα δάχτυλα, στυβοντας τα ώστε να φύγουν τα νερά.
Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τα κρεμυδάκια, τον άνηθο και τον δυόσμο, και τα αναμειγνύουμε με το σπανάκι και τα σέσκουλα.
Ρίχνουμε λίγο αλάτι ακόμη αν θέλουμε, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι και το μισό λάδι, και ανακατεύουμε καλά.
Μόλις ετοιμασθεί η γέμιση, παίρνουμε τα φύλλα που έχουμε ανοίξει ή το έτοιμο και τα κόβουμε στη μέση αλείφοντας κάθε μισό φύλλο με λίγο λάδι.
Τα διπλώνουμε στα δύο και τυλίγουμε μέσα 2 κουταλιές απο την γεμιση του σπανακιού με τρόπο ώστε να γίνουν τετράγωνες σπανακόπιτες.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΕΣ, ΛΑΔΕΡΑ, ΠΙΤΕΣ, ΤΗΓΑΝΗΤΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s