Ρύζι με ντοματάκια και μύδια

Χρόνος προετοιμασίας: 50΄
Για 4 άτομα

Υλικά:

  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 20 ντοματάκια κομμένα στη μέση
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 100 γρ. λευκό κρασί
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 800 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1 σακκουλάκι μύδια καλλιέργειας
  • 400 γρ. ρύζι καρολίνα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο γουόκ ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι με το σκόρδο, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
  2. Προσθέτετε τα ντοματάκια, τη δάφνη, το κρασί, τον χυμό λεμονιού, αλάτι-πιπέρι και το ζωμό λαχανικών ανακατεύοντας συνέχεια.
  3. Προσθέτετε το ρύζι και σιγοβράζετε για πέντε λεπτά σε σιγανή φωτιά.
  4. Προσθέτετε τα μύδια αφού τα έχετε πλύνει, και το βασιλικό.
  5. Σιγοβράζετε για 5 ως 8 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
  6. Μεταφέρετε το ρύζι σε ένα πυρίμαχο σκεύος και το τοποθετείτε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160 βαθμούς για άλλα 10΄.
  7. Ρίχνετε λίγο χλιαρό νερό αν χρειαστεί, έτσι ώστε να μη στεγνώσει.
  8. Σερβίρετε με το σκεύος ή σε ατομικά μπολάκια, με λίγα φύλλα φρέσκο βασιλικό.

Τα μικρά μυστικά της συνταγής

  • Μη χρησιμοποιείτε μύδια που έχουν μείνει κλειστά αφότου έχουν μαγειρευτεί.
  • Το βράσιμο αυτού του ρυζιού δεν θέλει πολύ δυνατή φωτιά. Το καλό είναι να σιγοβράσει έτσι ώστε να πάρει όλα τα αρώματα απ’ όλα τα υλικά.

Πηγή: Απόκομμα περιοδικού (το έστειλε αναγνώστρια με e-mail και δεν θυμάται από ποιο περιοδικό το έκοψε)

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s