Πορτοκαλοσαλάτα

(Συνταγή Κέρκυρας)

Στην Κέρκυρα καλλιεργείται πολύ το πορτοκάλι. Ένας από τους Άγγλους διοικητές της επί Αγγλοκρατίας έφερε την πορτοκαλλιέργεια στην Κέρκυρα. Σε αυτόν οφείλεται και η ομώνυμη ποικιλία πορτοκαλιών Μέρλιν. Οι Κερκυραίοι την εποχή εκείνη το χρησιμοποίησαν ακόμα και στις σαλάτες τους. Έτσι λοιπόν προέκυψε τούτη η πεντανόστιμη πορτοκαλοσαλάτα που σερβίρεται μαζί με κρεμμύδι και μπόλικη πάπρικα σκόνη.

Υλικά για 1 σαλατιέρα

  • 4-5 μεγάλα πορτοκάλια ζουμερά
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • αλάτι, κοκκινοπίπερο

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια από το φλούδι τους κόβοντάς τα βαθιά να φανεί η σάρκα τους. Μετά τα κόβουμε σε κύβους.

Τα βάζουμε σε μπολ. Σκορπάμε από πάνω τις ροδέλες του κρεμμυδιού.

Τα περιχύνουμε με λεμόνι και λάδι και με μπόλικο αλάτι και κοκκινοπίπερο. Απλή πλην πεντανόστιμη.

Πηγή: Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα τεύχος 4 – Από τον Ηλία Μαμαλάκη – Συνταγές από τα Επτάνησα (SANITAS)

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΜΕ ΦΡΟΥΤΑ, ΣΑΛΑΤΕΣ, ΩΜΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s