MAKAPONAΔΑ ΜΕ ΤΟΝΟ, ΚΑΠΠΑΡΗ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ

ΥΛΙΚΑ (Για 4 άτομα)
  • 1 πακέτο (500 γρ.) ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 600 γρ. τόνος από βαζάκι,
  • 1 σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη,
  • 1\2 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στη χοντρή πλευρά του τρίφτη,
  • 100 γρ. κάππαρη ξαλμυρισμένη,
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα,
  • τα φύλλα από 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένα,
  • 100 γρ. ελαιόλαδο,
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί,
  • αλάτι-πιπέρι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας.
Σε ένα μεγάλο μπολ θρυμματίζουμε τον τόνο προσθέτουμε την τομάτα, την πάπρικα και την κάππαρη και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε και στραγγίζουμε καλά τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνουμε.
Τα προσθέτουμε στο μπολ με τον τόνο ανακατεύουμε καλά και συγχρόνως προσθέτουμε το ελαιόλαδο  το ξίδι και το μαϊντανό.
Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε.
Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s