Γίγαντες πλακί

Υλικά

  • 1 πακέτο (1/2 κιλό) φασόλια γίγαντες
  • 3 κρεμμύδια μεγάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτι ντοματάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κ.σ. πελτέ
  • λάδι
  • αλάτι – πιπέρι
  • Εκτέλεση

    Μουσκεύουμε απο βραδύς τους γίγαντες και την επόμενη μέρα τους βράζουμε περίπου 1ώρα (ή 20′ στη χύτρα). Τους σουρώνουμε και τους ρίχνουμε σε ταψί. Σε κατσαρόλα σωτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και το σκόρδο. Ριχνουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε να βράσει λίγο η σάλτσα. Τη ρίχνουμε και αυτή στο ταψί με τους γίγαντες και προσθέτουμε λίγο λάδι και το μαϊντανό (αν θέλουμε βάζουμε κι αλλα μυρωδικά π.χ σέλινο ή άνιθο). Ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να γίνουν τα φασόλια και να δέσει η σάλτσα.

    Advertisements
    This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΟΣΠΡΙΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

    Σχολιάστε

    Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

    Λογότυπο WordPress.com

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

    Φωτογραφία Twitter

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

    Φωτογραφία Facebook

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

    Φωτογραφία Google+

    Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

    Σύνδεση με %s