Μπουρδέτο

(Συνταγή Κέρκυρας)

Σε αντίθεση με το μπιάνκο τούτη τη φορά το ψάρι χρωματίζεται από τη ντομάτα, αλλά και το κοκκινοπίπερο. Το μαγείρεμα είναι σχεδόν παρεμφερές, η γεύση όμως αλλάζει ριζικά μια και η ντομάτα και το κοκκινοπίπερο παίζουν καταλυτικό ρόλο.

Υλικά για 5-6 άτομα

  • 1,1/2 κιλά ψάρι για βραστό (σκορπίνες, ροφοί, λαυράκι, συναγρίδα, σφυρίδα)
  • 1 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ. σούπας κοκκινοπίπερο
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 4 κουτ. ελαιόλαδο
  • λίγη ρίγανη ή θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε μέσα το κρεμμύδι, το σκόρδο μαζί με το κοκκινοπίπερο.

Ανακατεύετε συνεχώς, ρίχνετε μέσα στο λάδι τον πελτέ και ξανανακατεύετε.

Βάζετε το ψάρι, αλατίζετε, πιπερώνετε, πασπαλίζετε με το θυμάρι και προσθέτετε λίγο νεράκι μέχρι να μισοσκεπαστούν τα ψάρια.

Μαγειρεύετε με ανοικτό καπάκι μέχρι τα ψάρια να γίνουν τρυφερά περίπου 15 λεπτά και να πήξει η σάλτσα.

Τα σερβίρετε ζεστά με τη σάλτσα τους.

Σημείωση: Στην Κέρκυρα βάζουν πολύ σκόρδο που εμείς εδώ το έχουμε μειώσει και επίσης πολλές φορές μπαίνουν και πατατούλες για να γίνει το φαγητό πιο χορταστικό.

Πηγή: Ελληνική παραδοσιακή κουζίνα τεύχος 4 – Από τον Ηλία Μαμαλάκη – Συνταγές από τα Επτάνησα (SANITAS)

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s