Λουκούμια

Υλικά για 70-90 τεμάχια

1 φακελάκι ζελατίνη σκόνη
2 κιλά ζάχαρη
1,1/2 φλυτζάνι κορν φλάουρ
λιγη μαστίχα κοπανισμένη
λίγο ανθόνερο
1 φλυτζάνι αμύγδαλα ασπρισμένα
1 βανίλια
6 φλυτζάνια νερό
άχνη ζάχαρη να τα τυλίξουμε

Διαλύουμε σε ένα φλυτζάνι απ’ το νερο το κορν φλάουρ.
Βαζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, προσθέτουμε και το διαλυμένο κορν φλάουρ, και τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά ώσπου να πήξουν και ανακατεύουμε συνέχεια.
Κατόπιν αδειάζουμε το μίγμα σε παραλληλογραμμο ταψί και όταν κρυώσει εντελώς, το τοποθετούμε στο ψυγείο για 8 ώρες.
Στη συνέχεια κόβουμε τα λουκούμια σε κομμάτια μεγέθους της αρεσκείας μας και τα τυλίγουμε σε μπολικη ζάχαρη άχνη.

Πηγή: Ορθόδοξος διατροφή- Τα νηστίσιμα της μοναστηριακής κουζίνας
Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s