Γαύρος ξυδάτος

Tο Σάββατο δοκίμασα μια συνταγή του Μαμαλάκη από το περιοδικό του Olive που έλεγε για ξυδάτες σαρδέλες. Eγώ το έκανα με γαύρο και έγινε φοβερό και σας λέω την συνταγή.

Υλικά :

  • 1/2 κιλό γαύρο καθαρισμένο και πλυμένο
  • αλάτι χοντρό
  • ξύδι
  • ρίγανη
  • λάδι (καλύτερα σπορέλαιο που στο ψυγείο δεν παγώνει)
  • προαιρετικά, σκόρδο (εγώ δεν έβαλα)

Εκτέλεση

  • Παίρνω ένα γυάλινο μπολ με καπάκι και βάζω στρώσεις γαύρος-αλάτι μέχρι να τελειώσει ο γαύρος, και τελειώνω με αλάτι.  Το βάζω στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
  • Στην συνέχεια τον ξεπλένω με μπόλικο νερό τον σκεπάζω με ξύδι, τον αφήνω για 14 ώρες
  • Στην συνέχεια αδειάζω το ξύδι, τον σκεπάζω με λάδι και τον αφήνω για μια εβδομάδα και είναι μούρλια.

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=4576&Itemid=49#ixzz16bVotrvC

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΨΑΡΙΑ, ΩΜΑ and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s