Καρυδωτό με σάλτσα σοκολάτας

Καρυδωτό (νηστίσιμο) με σάλτσα σοκολάτας

Υλικά
300 γρ. μέλι
300 γρ. ζάχαρη
400-450 γρ. καρυδόψυχα
4-5 κουταλιές σούπας κονιάκ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού κανελογαρύφαλλα σε σκόνη
2 φλυτζανια του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού ή χλιαρό νερό
3 ½ φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Λιώνουμε το μέλι μέσα στο πορτοκάλι ή στο χλιαρό νερό.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το κονιάκ, την καρυδόψυχα ψιλοκοπανισμένη (σαν τραχανά), τα κανελογαρύφαλλα και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Πρέπει να γίνει ένας χυλός αραιός. Βάζουμε το μείγμα σε λαδωμένο ταψί και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά έως 1 ώρα περίπου.
Όταν κρυώσει την καλύπτουμε με σάλτσα σοκολάτας.

Σάλτσα σοκολάτας

Υλικά

1 πακέτο κακάο(128 γρ.)
1 νεροπότηρο νερό
1 ½ νεροπότηρο ζάχαρη
1 βανίλια

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε και τα βράζουμε για 5 λεπτά.
Ανακατεύουμε συνέχεια, για να μη δημιουργηθούν σβωλάκια. ‘Οταν βράσει και δέσει η σάλτσα, την αφήνουμε να κρυώσει.
Μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε αμέσως ή να τη φυλάξουμε σε βάζο.
Διατηρείται και εκτός ψυγείου.

Πηγή (από http://www.syntagesmamas.gr/syntages/nistisima/)

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΑΔΩΤΑ, ΓΛΥΚΑ, ΖΥΜΕΣ, ΜΕ ΞΗΡΟΥΣ ΚΑΡΠΟΥΣ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s