Κακαβιά με ντομάτα

img_1664_400Υλικά:

  • 1 κιλό διαφορα μικρά ψάρια (πέρκα, σκορπιούς, δρακαινες, χριστόψαρα)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 καρότα
  • 2- 3 κλωναρια σέλινο
  • 1 μεγάλη πατάτα
  • 1 μεγάλη ντομάτα ωριμη
  • λίγο λάδι
  • χυμό 2 λεμονιών
  • αλάτι
  • Εκτέλεση:

mas_091_400Καθαρίζουμε τα ψάρια τα βάζουμε σε μπωλ με αλάτι και το χυμό του ενός λεμονιού και τα αφηνουμε στο ψυγείο να μαριναριστούν για λίγη ωρα. Βράζουμε τα λαχανικά με λίγο λάδι και χωρίς καθόλου αλάτι. Αφού βρασουν τα αφαιρούμε και τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν χυλός. Βάζουμε τα ψάρια σε τουλπάνι ή μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κατσαρόλα με τρυπητό μέσα και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με τη μαρινάδα.

Βράζουμε περίπου 20′. Βγάζουμε τα ψάρια και ξεχωριζουμε τα πιο μεγαλα ωστε να τα καθαρισουμε. Τα υπολοιπα απλα τα στιβουμε με το τουλπάνι ή τα πιεζουμε στο τρυπητό μεσα στη σούπα και στη συνέχεια τα πεταμε. Αυτα που καθαρίσαμε, τα πιο μεγαλα, τα ριχνουμε μεσα στην κατσαρολα. Προσθέτετουμε το χυλό των λαχανικών και το χυμό ενός ακομα λεμονιού και δοκιμάζουμε πριν αλατίσουμε. Βράζουμε λίγο ακόμα μέχρι να πήξει η σούπα.

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1098&Itemid=49#ixzz16bXHOCov

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ, ΣΟΥΠΕΣ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s