ΠΕΡΚΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ

Την συνταγή αυτή μου έδωσε μια μοναχή από ένα μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στη Λιβαδειά. Είναι υπεροχή.

Υλικά (8 μερίδες)
8 φιλέτα πέρκας
250 γρ. λάδι
1 κούπα νερό
1 ποτηράκι κρασί λευκό
250 γρ. τοματοχυμό
1 ματσάκι μαϊντανό
μισό ματσάκι κόλιανδρο (αν δεν βρούμε φρέσκο και ο αποξηραμένος καλός είναι)
ρίγανη, πιπέρι, αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε τα ψαριά, τα αλατίζουμε καλά και τα στρώνουμε στο ταψί. Σε ένα μπολ ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον κόλιανδρο και τα ανακατεύουμε με το λάδι, το πιπέρι, την τομάτα και τη ρίγανη. Τα κάνουμε όλα μια σάλτσα και περιχύνουμε τα φιλέτα των ψαριών και ρίχνουμε και το νερό. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και να μείνουν με το λάδι τους.

Μπορούμε αν θέλουμε να το κάνουμε λεμονάτο να αντικαταστήσουμε την τομάτα με το χυμό 1 λεμονιού. πέρκα στο φούρνο λεμονάτη. Έτσι είναι υπεροχή και λεμονάτη και λίγο πιο ελαφριά.

Πηγή: http://www.yumyum.gr/apps/gr/recipe/perka-sto-fourno/

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s