ΠΕΡΚΑ ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

Υλικά

  • 1 κιλό πέρκα κατεψυγμένη
  • 3/4 κούπας λάδι
  • 1 1/2 κιλό πιπεριές πολύχρωμες, σε κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια, σε κομματάκια
  • 2 κουταλιές ξύδι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 8 κόκκους μπαχάρι
  • 1 κούπα χυμό ντομάτας (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ατομα: 4

Χρόνος προετοιμασίας: 20′

Χρόνος ψησίματος: 45′

Εκτέλεση

Ζεστάνετε το λάδι και σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές να μαραθούν ελαφρά. Προσθέστε το ξύδι, τη ζάχαρη, τη δάφνη και το μπαχάρι και κουνήστε κυκλικά την κατσαρόλα. Αδειάστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας μέσα σ’ ένα πυράντοχο σκεύος. Αλατοπιπερώστε την πέρκα και τοποθετήστε την επάνω από τα λαχανικά. Περιχύστε με το χυμό ντομάτας, αν χρησιμοποιήσετε, και πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45′ ή ώσπου να μαλακώσουν το ψάρι και τα λαχανικά και το φαγητό να μείνει σχεδόν με το λάδι του.

Πηγή: http://www.vefashouse.gr

Advertisements
This entry was posted in ΑΛΜΥΡΑ, ΤΥΡΙΝΗ, ΦΟΥΡΝΟΥ, ΨΑΡΙΑ and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s