Κουλουράκια κρασιού (γλυκά)

Τρώγονται μετά μανίας

Υλικά

  • 1 ½ κούπα σπορέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα κόκκινο γλυκό κρασί
  • 1/3 κούπας κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
  • 5 κούπες αλεύρι μαλακό

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη πολύ καλά.
  • Μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υγρά ανακατεύουμε ελαφρά και προσθέτουμε τα στερεά. Το αλεύρι το ρίχνουμε λίγο λίγο, έως ότου έχουμε μια ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Πλάθουμε κουλουράκια και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά.

Διατηρούνται αρκετές μέρες

Καλή επιτυχία

Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Προέλευση: http://www.greekmasa.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=5122&Itemid=49#ixzz16bzODJv1

Advertisements
This entry was posted in ΓΛΥΚΑ, ΛΑΔΕΡΑ, ΦΟΥΡΝΟΥ and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s